3.4.2018. 12:03
1
U sklopu akcije "Zadruga" zbog pranja novca uhapšen sarajevski dirigent Emir Nuhanović
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo nastavili su operativnu akciju "Zadruga", u okviru koje je zbog organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja i pranja novca pritvoreno 12 lica, među kojima i bivši direktor Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović koji je osumnjičen za pranje novca posredstvom jednog udruženja.

Kako "Dnevni avaz" saznaje iz policijskih izvora, prošle sedmice je ispitano još 20 lica osumnjičenih za organizovani kriminal, utaju poreza i pranje novca. 

Nuhanoviću je Kantonalni sud u Sarajevu već odredio jednomjesečni pritvor. 

Izvori "Avaza" tvrde da je u ovoj akciji do sada privedeno i ispitano više od 100 direktora, što državnih, što privatnih kompanija. 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo sumnjiči ih da su posljednjih godina, sklapanjem fiktivnih ugovora o zapošljavanju studenata i učenika, "oprali" desetine miliona KM, te da su kao članovi organizovane grupe fiktivnim ugovorima i lažnim podacima prali novac i vršili utaju poreza. 

(Srna)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.