5.4.2018. 16:08
0
Ovo su imena 25 osoba predatih Tužilaštvu KS
Pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a u sklopu akcije kodnog naziva „Limit“, policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su 33 osobe, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predato je 25 osumnjičenih, i to: Samedin Fišić, Malik Mušanović, Anel Đono, Muhamed Harbaš, Dževad Haskić, Jasmina Pintol, Alem Kahrović, Muhamed Đonko, Emir Milišić, Haris Dupovac, Jasmin Žunić, Jasmin Hamzić, Eldin Kustura, Eldin Veljković, Alen Papić, Dženan Kadrić, Saša Kozomora, Armin Tabak, Kenan Duraković, Irsan Buzoku, Šemso Selimović, Haris Bektešević, Sead Hanjalić i Vahidin Gakić.  

Postupajući tužilac će u zakonskom roku od 24 sata odlučiti o daljnjim mjerama prema osumnjičenima.

Sumnjiče se da su se organizirali u dvije grupe kojima su rukovodili Samedin Fišić i Malik Mušanović te se bavili nabavkom i prodajom opojne droge različitih vrsta.  

Inače, prilikom jučerašnjih pretresa na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona pronađeni su i privremeno oduzeti: oko 4 kilograma različitih opojnih droga, vatreno oružje, municija, minskoeksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobile, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.