19.4.2018. 12:58
0
MUP KS: Hapšenja zbog krađe, razbojništva...
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsilo je tri osobe stoji u izvještaju o događajima koji su obilježili srijedu na području KS.
Kako je navedeno u izvještaju, dan su obilježila hapšenja zbog krađe i razbojništva. Izvještaj pogledajte u nastavku.

Jučer su policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivična djela iz člana 286. (krađa) i člana 289. (razbojništvo) KZ F BiH, a na osnovu potraga raspisanih od Općinskog suda Sarajevo i PU Živinice, lišili slobode lice A.M. rođen 1992. godine iz Ilidže. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (krađa), lišili slobode lice S.L. rođen 1993. godine iz Ilidže. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su jučer slobode lice V.L. rođen 1982. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, prenosi N1.

Oko 20.50 sati, od strane dva NN izvršioca, uz prijetnju fizičke snage, izvršeno je krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo) u prodavnicu „Amko Komerc“ lociranoj u ul. Antuna Hangija, općina Centar Sarajevo. Tom prilikom je otuđena neutvrđena suma novca. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Sinoć oko 21.15 sati, od strane dva NN izvršioca i uz prijetnju pištoljem, izvršeno je krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo), u hotel „Saraj“ lociranom u ul. Nevjestina, općina Stari Grad Sarajevo. Tom prilikom je otuđena neutvrđena suma novca. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca, stoji u izvještaju MUP-a KS, prenosi N1.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.