3.5.2018. 8:20
0
Bacio ručnu bombu na mladića pa pobjegao
Dragan Štikavac (24) iz Oštre Luke jučer je oko osam sati primljen u Opću bolnicu u Prijedoru nakon što je povrijeđen usljed eksplozije ručne bombe, koju je pred njega bacio I. G. (50) iz Koprivne. Policija traga za napadačem.
Dežurni hirurg Stanko Baćo kaže da je Štikavac od eksplozije zadobio višestruke povrede u predjelu grudnog koša te donjih i gornjih ekstremiteta. Nakon kliničke i laboratorijskih pretraga, 24-godišnjak je i operativno zbrinut te su mu uklonjeni geleri, prenosi Avaz.

- Za sada je van životne opasnosti i stabilan - rekao je dr. Stanko Baćo.

Sukobu, koji se umalo završio kobno, prethodile su ranije nesuglasice zbog sječe šume. Iz Policijske uprave Prijedor  potvrđeno nam je da se incident dogodio i da tragaju za 50-godišnjakom. Prema ovlaštenju dežurnog tužioca, obavljen je i uviđaj na mjestu događaja.


Ranjeni Dragan Štikavac jučer nije bio raspoložen da daje bilo kakve izjave.

Saznajemo da je potraga za bjeguncem proširena i na područje Policijske uprave Sanski Most, gdje 50-godišnji I. G., navodno, ima privremeno boravište.


Odbjegli I. G. navodno je odranije poznat policiji, i to mahom po šumskim krađama. Nezvanično saznajemo i da bi izjave više očevidaca mogle dati odgovor na pitanje šta je prethodilo umalo kobnom sukobu, mada su se njih dvojica, također nezvanično, i ranije svađala zbog šume, prenosi Avaz.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.