11.5.2018. 18:22
0
Zenica: Identifikovano tijelo Mostarke A. K. koja je prije dva dana nestala u naselju Lašva
Potvrđeno je da je osoba, izvučena danas oko podne iz rijeke Bosne u blizini Janjićke ade, 31-godišnja A. K. koja je prije dva dana nestala na području naselja Lašva.

Na mjestu gdje je izvučeno tijelo iz vode izvršen je uviđaj, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će nad njim biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt.

Potvrđeno je da se radi o osobi inicijala K.A. rođenoj 1987. godine, iz Mostara, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom protekla dva dana, timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pretraživali su teren i korito rijeka Bosne i Lašve na području Zenice, s namjerom pronalaska tijela djevojke, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici,  9. maja.

Ronilački tim Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je u 12.15 sati u rijeci Bosni uočio beživotno tijelo ženske osobe, nakon čega su uslijedile aktivnosti na identifikaciji.

Kako su prenijeli zenički portali A. K. je prije dvije noći boravila u vikendici u naselju Lašva, u društvu prijatelja, odakle se udaljila u nepoznatom pravcu. 

Sumnja se da je pala u rijeku i utopila se, piše Zenicainfo.ba.


(Lejla Trle) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.