22.6.2018. 10:15
0
Odgođeno suđenje u predmetu ''Pravda''
Odgođeno je suđenje u predmetu ''Pravda'' jer se dvojica od ukupno 40 optuženih nisu pojavila na ročištu.

Riječ je o Nihadu Druškiću, koji nije došao zbog teške bolesti, rekla je njegova advokatica. Također, ni optuženi Hamdo Spahić zbog bolesti nije pristupio, zbog čega je sudija Igor Todorović donio odluku da se početak suđenja odgodi za 13. juli.

Tužilaštvo KS zatražilo je jutros medicinsko vještačenje Druškića, dok je odbrana tražila razdvajanje postupka u odnosu na Druškića da se postupak ne bi odugovlačio.

Za Spahića je rečeno da nije došao jer je uganuo nogu.

Podsjećamo, U Kantonalnom sudu u Sarajevu za danas je bio zakazan početak suđenja u predmetu “Pravda”, u kojem je prvooptuženi Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 40 osoba i osam pravnih subjekata. Riječ je o jednom od najkompleksnijih i najobimnijih predmeta, ali iako je optužnica potvrđena prije osam mjeseci, suđenje je zakazano tek iz trećeg pokušaja, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.