23.6.2018. 21:40
0
Tijelo općinskog kurira izvučeno iz minskog polja
Višesatna evakuacija tijela Bore Čarapića (60), koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na lokalitetu Pobarnik kod Ustiprače, okončana je jučer u popodnevnim satima.

Tražili tragove

Teren na koji je sa magistralnog put Goražde - Ustiprača izletjelo njegovo vozilo najprije su pretražili pripadnici Deminerskog bataljona Oružanih snaga (OS) BiH jer se radi o sumnjivoj površini, odnosno pojasu nekadašnje pruge između magistrale i korita rijeke Drine, na kojem su se i ranije dešavale eksplozije mina zaostalih iz rata.

Zato su u pripravnosti bili i članovi A tima Civilne zaštite Republike Srpske, spremni da unište eksplozivno sredstvo koje bi, eventualno, bilo pronađeno.

Prema riječima Svjetlane Govedarice, portparola Policijske uprave Foča, tijelo nastradalog pronađeno je pored vozila.

Kako saznajemo, Boro Čarapić bio je kurir u Općini Novo Goražde. Nestao je u prošli petak, ali je njegov nestanak policiji prijavljen tek dan prije pronalaska.

- Imao je običaj i ranije biti odsutan po nekoliko dana, da obiđe porodicu i prijatelje, tako da se najprije provjeravalo da nije prešao granicu prema Crnoj Gori ili Srbiji, a onda je obaviještena policija. Jutros (petak, op. a.) smo Darko i ja krenuli da tražimo tragove pored ceste i našli smo ugaženu travu, polomljeno granje, komad plastike, dio ratkapne i registarsku tablicu. Obavijestili smo policiju - kazao nam je Rade Šiljević, komandir DVD Novo Goražde i Borin radni kolega.

Sjedio s prijateljima

Boro je živio u Ustiprači, a nesreću je doživio, najvjerovatnije, u petak navečer, nakon što se vraćao kući iz Goražda, gdje je sjedio s prijateljima.

Nepristupačan teren

Uviđajem na nepristupačnom terenu rukovodila je okružna javna tužiteljica Anica Vukadin, koja nam je kazala kako će uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom. Više detalja o nesreći bit će poznato nakon što svoje mišljenje da vještak saobraćajne struke, piše Avaz.ba.

– Nakon završene istrage i angažovanja vještaka, analize tragova sa lica mjesta i izjava svjedoka, moći ćemo znati uzroke ove nesreći - kazala je Vukadin.


(Lejla Trle)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.