2.8.2018. 15:24
0
Tri osobe smrtno stradale u Hidroelektrani 'Una – Kostela' zbog curenja plina
U nesreći u Hidroelektrani "Una – Kostela“, nadomak Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizovana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju, najvjerovatnije zbog curenja plina.

Policijska stanica u Bihaću je iza 13.00 sati zaprimila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na obezbijeđenju Hidroelektrane u Kostelima. Isti je saopćio da je došlo do havarije unutar same Hidroelektrane, te da ima povrijeđenih osoba.

- Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja.

Konstatovano je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju. Na licu mjesta su pripadnici Policijske stanice u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje - rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.