28.8.2018. 20:15
0
Senaid Išerić se utopio nakon spašavanja dvojice muškaraca
Senaid Išerić iz Ilijaša, bivši pripadnik OSBiH, tragično je stradao u nedjelju na Velikoj plaži u Ulcinju spašavajući dvojicu muškaraca koji su se utapali. Njih je uspio spasiti, a svoju nesebičnost i hrabrost platio je vlastitim životom. Iz još neutvrđenih razloga Išerić se, tokom ovog hrabrog čina, utopio.

Sa Senaidom su na plaži, prije nego što je skočio u vodu, bili njegova supruga Esmina i prijatelji Redžo Mahmutović i Ado Aslani.

Uspio je jednog od njih dovući u plićak i predati ga prijateljima, a onda se vratio po drugoga. I njega je izvukao na sigurno, ali on se sam, nažalost, nije mogao spasiti. Niko ne zna šta se u tim trenucima tačno događalo, ali Senaidov sin Mirza mišljenja je da ga je utopljenik vjerovatno nehotično udario nogom i ostavio ga bez daha, što je bilo kobno.

"Prema svemu sudeći, u pitanju su bili otac i sin, ali ne znamo ko su i odakle su. Izgubio sam oca, ali sam ponosan na njegovo djelo. Pokazao je ljudskost i hrabrost, što i jeste njegova glavna odlika", govori Mirza, kojeg smo zatekli u porodičnoj kući Išerića u Salkanovom Hanu kod Ilijaša.

Senaid je bio sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR-a Ilijaš i bio je omiljen ne samo među članovima Udruženja nego i svim Ilijašanima.

"Rijetkost je naći čovjeka takve dobrote i naravi kao što je bio Senaid. To pokazuje i način na koji je izgubio živo. Kao sekretar našeg Udruženja bio je izuzetno aktivan i većinu aktivnosti pripremao je i obavljao sam. Izgubio sam pouzdanog saradnika i velikog prijatelja", govori vidno ožalošćeni predsjednik Udruženja Selver Herić, piše Avaz.ba.

Kako i zašto se Išerić utopio prilikom spašavanja nepoznatih muškaraca još nije utvrđeno i najvjerovatnije će se znati nakon okončanja istrage koju provodi crnogorska policija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.