30.8.2018. 14:13
1
Ukinut pritvor Hanefiji Prijiću Paragi, izlazi na slobodu
Hanefija Prijić Paraga, bivši komandant Trećeg bataljona 317. slavne brdske brigade Armije RBiH iz Gornjeg Vakufa, koji je ponovo preksinoć uhapšen na Sarajevskom aerodromu, prema potjernici Suda u Mostaru, danas će izaći na slobodu.

To nam je danas potvrdio i Paragin advokat Almin Dautbegović.
 
On nam je rekao da je Općinski sud u Mostaru, koji je ranije donio rješenje, isto i ukinuo i odlučio da Paragu pusti na slobodu.

Prijić je danas iz Sarajeva, nakon hapšenja na Aerodromu, prebačen u nadležnosti Suda u Mostaru, koji ga je tražio zbog procesa iz 2015. godine kojim se tereti za krivotvorenje dokumenata.

Prijić je tako, nakon što je kročio na tlo BiH, a nakon tri godine provedene u zatvorima u Njemačkoj i Italiji, bio ponovo u pritvoru.

No, trakavica je konačno razriješena i Paraga će danas konačno izaći na slobodu, nakon tri godine provedene u zatvorima u Njemačkoj i Italiji.

On je osuđen, podsjećamo, u martu 2017. godine na doživotni zatvor u Italiji zbog komandne odgovornosti za ubistvo italijanskih humanitaraca u maju 1993. godine na planini Radovan, iako je u BiH odležao kaznu od 13,4 godine zatvora. 

Nakon što je utvrđeno da je u Bosni i Hercegovini već odslužio kaznu, Prijić je prijevremeno pušten iz italijanskog zatvora.


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.