19.9.2018. 8:16
0
Memić i Feraget na sastanku u OHR-u
Muriz Memić, otac Dženana Memića čija smrt nije rasvijetljena ni nakon više od 2,5 godine i sudskog postupka, zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom pozvan je danas na sastanak u OHR.

Memić je 2017. godine već razgovarao sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom. Iz OHR-a su za Patriju raije komentirali da istina i pravda u ovom slučaju trebaju biti dostupne što prije. 

S obzirom da je sudski postupak okončan prvostepenom oslobađajućom presudom Ljubi i Bekriji Seferoviću čime je pala optužnica Tužilaštva KS da se radilo o saobraćajnoj nesreći, porodica Memić traži da novu istragu provede Tužilaštvo BiH. 

Iz Tužilaštva BiH su potvrdili za agenciju Patria da je formiran predmet u slučaju ubistva Dženana Memića, ali sve druge detalje nisu mogli otkrivati. 

Porodica Memić obraćala se više puta Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, tražeći njihovu reakciju, kao i pokretanje disciplinskog postupka protiv Dalide Burzić, glavne kantonalne tužiteljice ili njenu suspenziju. Zatražene su i provjere svih drugih tužilaca koji su radili na ovom predmetu, osam kantonalnih i tri federalna. 

Memić je na press konferenciji održanoj prošle sedmice za 29. septembar najavio nove proteste na kojima će tražiti da se slučaj ubistva njegovog sina konačno rasvijetli. Pozvao je sve građane da mu pomognu i pridruže se borbi porodice za istinom, ali i sve one koji na bilo koji način mogu pomoći da to učine. 

Advokat Feraget koji je od samog početka uz porodicu Memić kazao je na press konferenciji da je ovo jedini slučaj u bh. pravosuđu koji nije rasvijetljen i pored dva živa svjedoka. Jedan je Alisa Mutap, djevojka koja je bila u društvu s Memićem u noći 8. februara 2016. godine, a drugog svjedoka je "upropastilo Tužilaštvo", kazao je Feraget. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.