25.9.2018. 13:29
0
Dječaka ubila struja nakon što se popeo na stub dalekovoda
Četrnaestogodišnji D. D. iz Kneževa, učenik devetog razreda Osnovne škole ”Dositej Obradović”, poginuo je od strujnog udara nakon što se popeo na metalni stub elektromreže i dodirnuo žicu koja je bila pod naponom.

Tragedija se dogodila u nedjelju oko 20 sati na izletištu Paunovac kod Kneževa.

Velika visina

Kako saznajemo, nesretni dječak je bio u društvu s četvero maloljetnika i skuterima su se vozali u okolici Kneževa. Dovezli su se do izletišta, gdje su parkirali skutere i nastavili da se druže. Kroz izletište prolazi veliki broj dalekovodnih stubova i navodno se jedan od drugova nesretnog dječaka popeo uz jedan od njih, ali je ubrzo sišao. Potom je i D. D. odlučio da se popne, ali, za razliku od drugova, otišao gotovo do vrha metalnog stuba visokog više od 20 metara.

Prema nezvaničnim informacijama, drugovi su ga upozoravali i molili da siđe, a onda je došlo do tragedije. Dječak je dodirnuo žicu i došlo je do strujnog udara koji ga je odbacio s dalekovoda i s velike visine je pao na zemlju. Njegovi drugovi su pozvali Hitnu pomoć, koja je, nažalost, samo mogla konstatirati smrt.

Kontakt sa žicom

- Na izletištu Paunovac D. D. (14) iz Kneževa se popeo na metalni stub visokonaponske elektromreže te ostvario kontakt s električnom žicom koja je bila pod naponom. Došlo je do strujnog udara usljed čega je maloljetnik stradao - rekla je portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci Maja Đaković-Vidović.

Ona je kazala da je uviđaj obavila dežurni tužilac Tanja Mrđa i pripadnici PS Kneževo.


 
- Naloženo je da se preduzmu sve istražne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti ovog događaja, a naložen je i vanjski pregled tijela - dodala je Đaković-Vidović.

Otac i sestra u inozemstvu

Smrt D. D. zavila je u crno cijelo Kneževo. Prijatelji ožalošćene porodici kazali su da je 14-godišnjak bio veoma živahan i radoznao dječak.

- Živio je s majkom, koja u Kneževu ima butik, dok mu otac i starija sestra rade u Njemačkoj. Porodica je shrvana od tuge i bola. Ne daj Bože nikome - kažu prijatelji ožalošćene porodice, o kojoj imaju samo riječi hvale.

Đaci u šoku

Goran Aleksić, direktor OŠ „Dositej Obradović“, kaže da je dječak bio primjeran đak.

- Ta tragedija nas je sve pogodila. Svi njegovi drugari koji su jučer došli na nastavu su plakali. Velika je to tragedija i ne znam šta da kažem. Bio je primjeran đak, uvijek nasmijan - rekao je Aleksić, navodeći da su predstavnici škole posjetili ožalošćenu porodicu te da će organizirati odlazak đaka na sahranu, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.