31.10.2018. 15:03
0
Mladića iz Bosanske Gradiške usmrtio bager
Dvadesetsedmogodišnji Đorđe Radaković iz Bosanske Gradiške, koji je prije sedam dana poginuo na poslu u Minhenu, danas će biti sahranjen na groblju u Brestovčini.

Đorđe se specijalizirao za uređivanje parkovskog drveća i tako je, nažalost, i izgubio život. Prema prvim informacijama, usmrtio ga je zglobni utovarivač.

- Đorđe je bio izvanredan momak. Potječe iz dobre porodice. Prije svega, lijepo je odgojen i živio je urednim sportskim životom. Zatečen sam tužnom viješću - rekao je njegov poznanik Dražen Košpić.

Kako saznajemo, Đorđe se nedavno oženio i namjeravao je da uskoro u Njemačku dovede i suprugu Andrijanu. Imao je visoke životne ambicije, koje se neće ostvariti, jer se upetljala zla sudbina, piše Avaz.

U kući Radakovića u neposrednoj blizini pravoslavne crkve, neopisiva tuga. S njegovom preranom smrću ne mogu se pomiriti roditelji Dragoslav i Slavica, sestra Teodora, baka Milka... Ni njihove komšije, kao ni mještani Bosanske Gradiške, ne mogu da se pomire s tužnom istinom da Đorđe više nije među živima.

- I Đorđe i njegova porodica bili su čestiti i dobri ljudi, u svakom trenutku spremni da pomognu drugome. Ne razumijem zašto ih je stigla ovakva, velika tragedija - riječi su komšije, koji nije želio otkriti identitet.

Prema informacijama iz Njemačke, još nisu zvanično poznati uzroci tragedije s obzirom na to da je istraga u toku.

Đorđe Radaković bivši je kajakaš kluba Sava iz Bosanske Gradiške i spadao je u red omiljenih mladića u rodnom gradu. Njegova porodica jedna je od uglednijih i poznata po dobročinstvu i učešću u mnogim društvenim akcijama, piše Avaz.

(Alen Avdić)


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.