19.11.2018. 11:09
0
Uhapšen Dušan Spasojević zbog ratnog zločina
Osumnjičeni je pod istragom zbog ratnog zločina na području sela Jusići, 1992. godine.

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, na području Zvornika, locirali su i lišili slobode osumnjičenog:

-Spasojević Dušana, rođenog 1954. godine u Zvorniku.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i tereti se da je u svojstvu pripadnika Teritorijalne odbrane Srpske opštine Zvornik, na području sela Jusići, u mjesecu maju 1992. godine, počinio ratni zločin nad žrtvom bošnjačke nacionalnosti.

Osumnjičeni se tereti za kazneno djelo-ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 173. KZ BiH.

Tokom dana, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.