11.12.2018. 10:17
0
U zgradi SIPA-e u toku kriminalistička obrada uhapšenog oficira OSBiH koji se sumnjiči za korupciju
FOTO: Source.ba / Arhiva
U prostorijama Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u toku je kriminalistička obrada visokorangiranog oficira Oružanih snaga BiH koji je jutros uhapšen zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlašćenja, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

"Hapšenje je izvršeno na području Sarajeva i tom prilikom oduzeti su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", naveo je Miladinović. 

On je dodao da će, nakon kriminalističke obrade, ovo lice biti predato Tužilaštvu BiH u dalju nadležnost. 

Mediji prenose da je uhapšen pukovnik u Oružanim snagama BiH čiji su inicijali R.M. iz kasarne u Rajlovcu zbog krivičnih djela korupcije. 

Portparol Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović rekla je da nema informacija o tome iz Oružanih snaga BiH. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.