14.12.2018. 13:07
2
Poznat uzrok požara u garaži: Vozačica Volkswagena ostavila neugašen opušak među sjedištima
Nakon požara koji je jučer u 6.05 sati izbio u zajedničkoj garaži ispod stambene zgrade u ulici Braće Mulić, općina Novi Grad Sarajevo, obavljen je uviđaj kojem su prisustvovali vještaci za protupožarnu zaštitu.

Po izjavi stalnog sudskog vještaka protupožarne zaštite, do požara je došlo na taj način što je korisnica vozila Volkswagen, vlasništvo H. S. R., nakon parkiranja i zaključavanja vozila, ostavila upaljeni opušak cigarete između sjedišta vozača i suvozača. 

Opušak je bio u dijelu gdje se nalazi unutrašnja pepeljara. Požar je tinjao, a zatim se proširio na unutrašnje dijelove vozila, koje je u cijelosti izgorjelo.  

Nakon toga, vatra se proširila na parkiranu Škodu Octaviju, vlasništvo H. S., koja je, također, u potpunosti izgorjela. 

Usljed djelovanja toplote, došlo je do oštećenja na vozilima Seat Altea, vlasništvo O. S., i Audi A6, vlasništvo firme "Nekstvision".

Sarajevska policija nastavlja rad na dokumentiranju požara, prenosi Avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.