28.12.2018. 20:40
0
Škola vraća profesora koji je učenicima u Zenici preko Facebooka nudio seks, profesor tvrdi da su mu "smjestili"
Profesor psihologije u Medicinskoj školi u Zenici, kojeg je njegov učenik, 18-godišnjak, prijavio da mu se javio na Facebooku s lažnog profila i nudio seks, da je bio nastran, govorio učenicima da ih sanja, dodirivao ih nogom ispod stola, vraća se na posao u ovu obrazovnu instituciju, prenosi Dnevni Avaz.

Ovaj slučaj zgrozio je bosanskohercegovačku javnost, a prema riječima Selvira Hadrovića, direktora škole, Školski odbor donio je odluku o vraćanju profesora.

Upitan šta je škola poduzela u ovom slučaju, s obzirom na to da se ne radi o krivičnom djelu nego o povredi na radnom mjestu, Hadrović se pravdao da ne postoji jedinstveni pravilnik o disciplinskoj odgovornosti, koji je, tvrdi, on na kraju i napravio, prenosi Avaz.

S druge strane, učenik koji je prijavio profesora i dobio ogromnu podršku svojih kolega iz razreda, koji su, također, svjedočili profesorovom nastranom ponašanju, ogorčen je odlukom škole da se profesor vrati.

- Smatram da je odluka sramotna. Sve je sređeno, i preko veze je dobio papir da se protiv njega ništa ne vodi. Direktora je strah, jer će ih profesor, ako ga ne vrate na posao, navodno tužiti. Svega mi je preko glave, umoran sam od svega, a nakon svega što sam preživio, profesora vraćaju, i to će mi predavati – kaže učenik za Avaz.

Ističe da je i njegov otac ogorčen kada je čuo ovu vijest, zbog čega ga je htio i ispisati iz škole.

- Ali, ja ne želim mijenjati školu. Spreman sam, vjerujte, u afektu uraditi sebi nešto... Ako ga zaista vrate, moje kolege iz razreda, koje podržavaju njihovi roditelji, i ja nećemo ići na njegove časove, bojkotirat ćemo ga – ističe on.

Profesor psihologije negirao je optužbe da je nudio seks učeniku i tvrdi da mu učenici na ovaj način žele smjestiti, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.