1.2.2019. 10:18
0
Radoslav Stojaković priznao da je krijumčario migrante
Optuženi Radoslav Stojaković, rođen 1980. godine u Valjevu, državljanin Republike Srbije, u prisustvu advokata je sporazumno priznao krivicu za krivično djelo krijumčarenja osoba iz člana 189. Krivičnog zakona BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi je priznao da je učestvovao u organiziranju prijevoza za devet ilegalnih migranata, u čemu je na području Unsko-sanskog kantona otkriven i spriječen od strane Granične policije BiH.

Za optuženog je, u skladu sa sporazumnim priznanjem, predložena kazna zatvora u trajanju između šest i sedam mjeseci, oduzimanje predmeta korištenih prilikom dogovaranja i izvršenja krivičnog djela, kao i oduzimanje novca, odnosno nezakonite imovinske koristi koju je ostvario počinjenjem krivičnog djela.

Predložena sankcija je u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju navedenog krivičnog djela. 

Sporazumo priznanje je upućeno Sudu BiH. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.