12.2.2019. 16:35
1
Novi detalji ubistva Edina Gačića: Policija ranije uočila trag u Lepenici, kod Gačića navodno pronađen pištolj ubijenog Mahira Begića
Edin Gačić, ubica policajca FUP-a Mahira Begića ubijen je danas, a jedan policajac je ranjen, potvrdio je komesar MUP KS Mevludin Halilović za agenciju Patria.

Komesar Halilović kazao je da su u akciji učestvovali sarajevski policajci koji su u mjestu Lepenica prema Kiseljaku uočili trag koji ih je odveo do Gačića nakon trodnevne potrage. U razmjeni vatre Gačić je ubijen, a jedan policajac je zadobio povrede.

Komesar Halilović je kazao da je riječ o lakšoj povredi. 

Gačić je ubijen u šumi koja se nalazi na potezu od Tarčina prema Lepenici. Policija je od jutarnjih sati danas tragala za Gačićem, a prema pisanju pojedinih medija u BiH, policija je ranije pronašla trag koji vodi do Gačića. On se navodno krio u zemunicama na ovom području.

Gačić je u prošli podnedjeljak u Podorašcu ubio Sauda Sultanića nakon čega je pobjegao, a u subotu 9. februara u Suhodolu na strelištu FUP-a ubio je policajca Begića kojem je danas klanjana dženaza. Mještani Suhodola, Tarčina, Hadžića, ali i drugih mjesta bili su u strahu. U isto vrrijeme trajala je intenzivna policijska akcija pronalaska Gačića koja je danas rezultirala ubistvom. 

Prema nezvaničnim informacijama i pisanju pojedinih portala, kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.