15.2.2019. 16:56
0
Rasvijetlili nesreću nakon tri godine: Udario dječaka, pa automobil "sakrio" u jezeru
Dvadesetdvogodišnjak uhapšen zbog sumnje da je u decembru 2015. godine skrivio nesreću u kojoj je povrijeđen osmogodišnjak

Policija iz Gradačca rasvijetlila je nesreću koja se u ovom gradu dogodila u decembru 2015. godine, kada je nepoznata osoba udarila automobilom osmogodišnjeg pješaka te pobjegla sa mjesta nesreće.

Zahvaljujući operativnom radu na terenu utvrđeno je da je nesreću skrivio I. G. (22) iz Gradačca. On je dječaka, upravljajući automobilom "mitsubishi carisma", udario u ulici Žrtava genocida Srebrenice, a potom, kako bi prikrio nesreću, automobil potopio u jezero Vidara u Gradačcu. 

Osmogodišnji dječak je u ovoj nesreći zadobio teške povrede koje su mu tada konstatovane u Domu zdravlja Gradačac i UKC-u Tuzla. Vozač automobila nakon tri godine je uhapšen, a ronioci RK "Vidara" Gradačac jučer su iz jezera izvukli "nestalo" vozilo. U službenim prostorijama PU Gradačac nad I. G. je izvršena kriminalistička obrada, a on se sumnjiči za krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

- Vozilo je prevezeno u PS Gradačac gdje će biti izvršeno vještačenje - saopćeno je iz MUP-a TK, prenosi Faktor.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.