20.2.2019. 12:35
3
Migrant koji je silovao nemoćnu djevojku zaražen HIV-om, pobjegao iz Prihvatnog centra u Hadžićima
FOTO: Dnevni Avaz
Migrant iz Pakistana D.A., kojem je Kantonalni sud u Bihaću izrekao odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u decembru prošle godine, zaražen je HIV-om i trenutno je u bijegu iz Prihvatnog centra Delijaš u Hadžićima, gdje je bio smješten, prenosi Dnevni Avaz.

Medijima je sa Suda u Bihaću rečeno da se na ovom sudu vodio postupak protiv maloljetnog D.A. te da je pravomoćno okončan izricanjem odgojne mjere, a prema prijedlogu Tužilaštva USK za krivično djelo spolni odnos s nemoćnom osobom.

- Sud je izdao rješenje za liječenje u koševskoj bolnici (KCUS). S KCUS-a ga je preuzela Služba za poslove sa strancima BiH iako nisu kontaktirali Sud po tom rješenju. Jer, ako nije više za hospitalizaciju, onda obavijestiš Sud. Onda Sud donosi drugo rješenje i to je to. On je iz bolnice u Sarajevu prebačen u Prihvatni centar Ušivak, odakle je pobjegao i ponovo se pojavio u Bihaću. U međuvremenu, dođe naredba za novu potragu za njim. Ponovo je lociran i obaviještena je Služba za poslove sa strancima. Kada su došli po njega, on nije bio u Prihvatnom centru - kaže izvor Avaza.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.