28.2.2019. 12:36
0
Stogodišnjak osumnjičen za nelegalno posjedovanje oružja
Devedesetosmogodišnji M.K. iz Berkovića sumnjiči da je nelegalno posjedovao nekoliko pušaka i municije.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, policijska stanica Berkovici protiv devedesetosmogodišnjaka dostavila je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, oružje kod starca je pronađeno, prilikom pretresa kuće koja je u vlasništvu starca, a koju je koristio tridesetogodišnji Trebinjac Slobodan K. koji je nekoliko dana ranije uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela proganjanje i ugrožavanje sigurnosti.

On je kako su “Nezavisne” ranije pisale, dugo vremena prijetio smrću bivšoj djevojci sa kojom bio u ljubavnoj vezi više godina, a osim nje, prijetnje na račun kćerke je telefonski upućivao i njenoj majci.

Tada su iz Policijske uprave Trebinje rekli da su na dvije lokacije u Trebinju i Berkovićima izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi S.K. i tom prilikom su u staroj porodičnoj kući u Berkovićima pronašli i oduzeli šest pušaka i manju količinu municije.

Stara kuća u Berkovićima kako saznajemo u vlasništvu je starca (98) protiv koga je i dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.