14.3.2019. 17:09
0
Razrednik nudio seks 14-godišnjoj učenici u Zenici?
Novi šokantan slučaj dogodio se u zeničkim obrazovnim ustanovama kad je u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, u Područnoj školi u Blatuši, otkriveno da je razrednik devetog razreda sa svog profila na Facebooku slao nemoralne poruke 14-godišnjoj učenici, saznaje “Dnevni avaz”.
Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kratko je potvrdila da je policija zaprimila prijavu o ovom slučaju te da je o svemu obaviješteno Tužilaštvo ZDK, prema čijim uputama postupaju u ovom slučaju.

- Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje radi provjere navoda iz zaprimiljene prijave. U ovakvim situacijama pristupa se krajnje ozbiljno, sve kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje prijave – kaže Alić.

Roditelji i djevojčica prijavili su slučaj direktoru škole Esadu Ćoroviću, nakon čega je razredu koji pohađa učenica, promijenjen razrednik, piše Avaz.

- Odmah smo poduzeli sve što je u našim okvirima, informirali nadležne službe, odredili drugog razrednika, zarotirali nastavnike u tom odjeljenju i to je sve što je u mojoj nadležnosti i zakonskim okvirima. Čekamo ishod istrage, a razrednik je negirao da je poslao ijednu spornu poruku - kaže Ćorović.

S druge strane, osim nemoralnih poruka koje su stizale učenici na Facebooku, dobivala je i prijeteće poruke, ali i ponudu za seks.

I dok profesor negira da je on slao poruke i tvrdi da mu je profil hakovan te da je poruke slao neko treći, navodno je otac išao na večeru s razrednikom, nakon koje je učenica ponovo dobila poruku: “Bio sam ti s ocem, riješili smo sve, sad možemo.” Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i oca djevojčice, koji, kako kaže, ne želi davati komentare dok se istraga o ovom slučaju ne završi.

Nastavnik koji je, navodno, slao poruke, predaje biologiju u centralnoj, a tehnički odgoj u Područnoj školi. Kako saznajemo, roditelji učenika ove škole pobunili su se protiv toga da sporni nastavnik ide s djecom na ekskurziju, ali još nije poznato šta je škola odlučila o ovom pitanju, piše Avaz.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.