21.3.2019. 20:14
0
Petero uhapšenih u akciji "Kasa" pušteno na slobodu, dvoje ugostitelja još na ispitivanju
Prema nezvaničnim informacijama, u SIPA-i se i dalje nalaze Dino Vreto, vlasnik restorana "Kibe Mahala", te Nedim Čedić, vlasnik ugostiteljskog objekta "Vatra"

Pet osoba uhapšenih u okviru akcije "Kasa" pušteno je na slobodu nakon kriminalističke obrade u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

- Pet osoba je pušteno na slobodu, dok se dvije još nalaze u prostorijama SIPA-e na ispitivanju - kazala je Bavčić.

Prema nezvaničnim informacijama, u SIPA-i se i dalje nalaze Dino Vreto, vlasnik restorana "Kibe Mahala", te Nedim Čedić, vlasnik ugostiteljskog objekta "Vatra".

U nadležnost sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu ranije su predati Ines Juretić, odgovorna osoba firme "Inspirit" d.o.o. koja se bavila servisiranjem fiskalnih kasa i softverom, kao i vlasnici "Portofina" Džemail Selimanović i Oleg Krautblatt, te vlasnik restorana "Luka" Željko Ljubas i vlasnik "Metropolisa" Nedžad Rašidagić.

Njima se na teret stavlja utaja poreza, zloupotreba položaja ili ovlasti i računarska krivotvorenja, tačnije za neprikazivanje stvarnog prometa kroz fiskalne kase.

Promet su umanjivali i na osnovu toga pravili lažne poreske prijave te plaćali manji porez nego što je trebalo, piše Faktor.
AkcijaKasa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.