11.4.2019. 15:45
0
U akciji službenika MUP-a TK pronađeni oružje i droga
Službenici MUP-a TK, u skladu sa operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja i municije, izvršili su pretrese na sedam lokacija.
Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: puška M-48 cal. 7,9 mm, dva gasna pištolja, dvije ručne bombe, 200 komada municije sa okvirom automatske puške cal. 7,62 mm, protupješadijska mina, dva čamca sa motorom, sedam ribarskih mreža, 16 manjih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, jedno veće pakovanje pvc folije u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, šest manjih pakovanja pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, dva manja pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, dvije drobilice, dva mobitela i dr.


- O navedenim aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, a nakon dokumentiranja navedenih događaja, Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv R. D. (1988.), nastanjen na području Gračanice, A. B. (1991.), nastanjen na području općine Kalesija, Č. M. (1956.), nastanjen na području općine Živinice, R. H. (1993.) iz Tuzle, Š.S. (1972.) i M. Č. (1954), obojica nastanjena na području općine Lukavac, A. M. (1985.) iz Tuzle, M. M. (1993.), nastanjen na području općine Lukavac, A. O. (1994.) iz Gračanice, A. H. (1992.) iz Gradačca, dok će protiv A. G. (1986.) iz Banovića biti podnesen prekršajni nalog propisano ZOOM TK – navode u MUP-u TK.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.