7.6.2019. 13:56
0
Podignuta optužnica protiv Snežane Gajić: Uputila telefonske prijetnje da će izazvati eksploziju u Osnovnom sudu
Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Snežane Gajić (53) iz Lončara kod Brčkog zbog sumnje da je tijekom travnja u tri navrata uputila prijetnje po sigurnost zaposlenih u pravosuđu Distrikta.

Prema optužnici, Gajić se tereti da je 10., 15. i 19. travnja prijetećim telefonskim pozivima na broj Osnovnog suda u Brčkom, koje je mobilnim telefonom anonimno upućivala iz mjesta Lončari, ugrozila sigurnost svih zaposlenih u pravosuđu Distrikta.

Optužena je prijetnjama eksplozijom izazvala strah i uznemirenost svih zaposlenih osoba u pravosudnim institucijama Brčko distrikta BiH, te potrebu njihovog privremenog izmještanja i detaljnog pregleda objekata pravosudnih institucija u Brčkom - navodi se u optužnici.

Tužiteljstvo je u ovom slučaju naredilo hitno provođenje istrage već nakon prvog poziva, a intenzivnim provođenjem istražnih radnji, u suradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, osumnjičena je ubrzo otkrivena.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud Brčko distrikta BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.