19.7.2019. 13:44
0
Ešefa Kantić osuđena na godinu dana zatvora: Pružala lažne podatke o prihodima kompanije "Kantić-Company"
Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo je jučer drugostepenu presudu u predmetu Ešefa Kantić kojom je optužena proglašena krivom da je počinila produženo krivično djelo porezna utaja ili prevara iz člana 210. stav 3. u vezi sa stavom 1. i u vezi s članom 54. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH), prenosi danas Dnevni Avaz.

Sud joj je izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Optuženoj je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od 50.000 KM.

Optužena je proglašena krivom što je tokom 2009., 2010. i 2014. godine pružila lažne podatke o oporezivim prihodima „Kantić-Company“ d.o.o., društva za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i usluge Doboj-Istok, piše Avaz.

Optužena Ešefa Kantić, u navedenom periodu, nije prijavila niti platila izlazni PDV u ukupnom iznosu od 328.406 KM. Za navedeni iznos oštećen je budžet Bosne i Hercegovine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.