16.12.2019. 11:08
0
Pored Meškovića, među osumnjičenim u jutrošnjoj akciji FUP-a je i Senad Jusufbegović
Prema nezvaničnim informacijama, među osumnjičenima u akciji "Memori'' Federalne uprave policije (FUP) su predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković i još pet osoba. Za sada i dalje traje pretres na 11 lokacija.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je da je jedan od objekata koji se pretresa Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu. 

Meta FUP-a su osobe koje su osumnjičene da su stjecale protupravnu imovinsku korist od kopiranja ulaznica i prodaje karata za muzeje. 

Dnevni Avaz saznaje da je Mešković trenutno na putu za Sarajevo, gdje će prisustvovati pretresu prostorija Saveza.

Iz izvora bliskih istrazi Avaz saznaje da je među osumnjičenima i Senad Jusufbegović, jedan od osnivača Muzeja zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu. Pretresi ovog objekta i dalje traju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.