18.6.2020. 20:26
0
Migrant koji je potegao pištolj na policajku dao lažne podatke
Služba za poslove sa strancima, provodeći operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, utvrdila je danas stvarni identitet migranta za kojeg je utvrđeno da je posjedovao vatreno oružje i za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo „napad na službenu osobu u vršenju službene radnje“ na području Banja Luke.

- Naime, predmetna osoba je nakon lišavanja slobode, policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u izjavi navela da je državljanin Palestine inicijala H.H. Služba za poslove sa strancima je operativnim radom i provjerama utvrdila da se radi o osobi inicijala G.A. državljanu Alžira, o čemu su prikupljeni relevantni dokazi te upoređeni biometrijski podaci koje Služba u postupku registracije prikuplja od migranata - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima će u daljem postupku putem Ambasade Alžira tražiti zvaničnu potvrdu identiteta osobe za navedenu osobu, a sve u cilju udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima je u periodu od 2018. godine do danas, ukupno registrovala 55.721 migranta. U postupku registracije, Služba za poslove sa strancima uzima biometrijske podatke, te prikuplja druge relevantne dokaze nastojeći utvrditi identitet migranata, te navedene podatke razmjenjuje s partnerskim bezbjednosnim agencijama u cilju zaštite bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

- Služba je današnjom akcijom dala značajan doprinos rasvjetljavanju krivičnog djela za koje se osnovano sumnja da je počinjeno od strane migranta G.A. te će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju.  


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.