25.8.2020. 10:36
1
Adilu Bolobanu sa Ilidže namjerno razbili stakla na vozilu, a onda mu kasnije izbušili gume: Čudi me da se počinitelj ne boji ni Boga ni zakona!
Redakciji Source.ba portala obratio se Adil Boloban sa Ilidže, čiju reakciju/priču prenosimo u cjelosti.

Da ni u vlastitom dvorištvu više nismo sigurni, svedoče nemili događaji Adila Bolobana, 52-godišnjaka, nastanjenog na Ilidži, u naselju Sokolović Kolonija.  Prije 14 dana, tačnije 10.08. 2020. godine krećući na posao dočekalo ga je iznenađenje; namjerno razbijena dva vjetrobranska stakla na automobilu koji mu je prijeko potreban za rad. 

– Mislio sam da živim u mirnoj četvrti, i da me okružuju dobri ljudi s kojima nikada nisam imao problema, ali eto desilo se da su mi razbijena dva stakla na automobilu, bez kojeg ne mogu raditi. Pomislio sam da se radi o slučajnosti, pozvao policiju koja je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik, te odmah krenuo da saniram štetu na automobilu. Koštalo je, oduzelo mnogo  novca i vremena kojeg nemam. Keramičar sam, bez automobila sam  hendikepiran, a isto tako sam izgubio i dogovoreni posao, jer se zbog razbijenih stakala nisam pojavio kod klijenta s kojim sam imao dogovoren posao. Koštalo me je mnogo. Time se nisam opterećivao dok  se namjerno izazivanje štete na imovini opet nije ponovilo - govori Adil.

Nedjelja nakon 14 dana je za Ilidžanca opet bila kobna: 

-Ujutro sam krenuo na posao, pokušao upaliti automobil, to mi nije pošlo za rukom. Tada sam primjetio da su mi isječene dvije gume. Odmah sam pozvao policiju, bio sam naravno potresen, policajci su primjetili dodatnu štetu; i na kćerkinom automobilu izrezan jednak broj guma. Mene je ovo potreslo, destabilisalo, isto tako i moju porodicu.  Prolaznici, poznanici i komšije nisu prikrivali svoje komentare, svi su jednoglasno izražavali ćuđenje, strah i zabrinutost. Danas sam žrtva ja, a sutra možda neko od njih. Na toj lokaciji živim već dvadeset godina, okolina me poznaje kao mirnog i susretljivog sugrađanina, ne bih se hvalio, ali drži me se epitet  „da ni mrava ne bih zgazio“. Pitam se kome smetam, možda me je neko zamijenio s nekim pa mi zabunom  čini štetu, kome sam mogao toliko skriviti da se mi sveti na ovakav način, sprječavajući me da zaradim za koru kruha, ispovjeda Adil čiji dlanovi svjedoče da se radi o vrijednom i radišnom čovjeku.

-Čudi me da se počinitelj ne boji ni Boga ni zakona! Policija je korektno odradila svoj posao, pitam se mogu li mi jamčiti sigurnost, ili da se pokupim i napustim rodnu grudu, jer ovo što mi se događa nimalo ne uliva nadu u bolje sutra. Ovi događaji tjeraju me na novi trošak; pored neprospavanih noći, koje čekaju mene i moju porodicu (uvešću dežuranje) prisiljen sam postaviti video nadzor. Iako živim u skromnoj kući, video nadzor nam je očito veoma potreban. Apelujem na građane da pripaze na svoju, pa i na tuđu imovinu, jer samo zajedničkim snagama vandalizmu poput ovoga možemo stati u kraj - poručio je Adil.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.