5.11.2020. 9:18
0
Otkriveno vozilo preuređeno za šverc cigareta
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom kontrole kombija na putu Sarajevo – Konjic oduzeli su 3.918 paklica cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO. Akcizna roba, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 20.550 KM, i ovaj put je bila sakrivena u posebno preuređenim dijelovima kombija.

Kao i prije nekoliko dana, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO iz regionalnog centra Sarajevo, otkrili su identičan način krijumčarenja cigareta koje su bile namijenjene “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini. U kombiju su bile urađene posebne pregrade koje su služile za krijumčarenje akcizne robe bez markica.


Pregled kombija

I ova zaplijena rezultat je akcije “Stop švercu” koju je pokrenula Uprava za indirektno oporezivanje a s ciljem sprječavanja nelegalnog prometa duhana, duhanskih prerađevina te bilo kakvog oblika nezakonite trgovine i utaje indirektnih poreza.




Protiv osobe kod kojeg je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba, ovlašteni službenici UIO podnijeti će Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.