1.12.2020. 9:23
0
Novi detalji akcije SIPA-e: Tri osobe osumnjičene za izborne prevare u Srebrenici i Tuzli
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provodi akciju na četiri lokacija u Tuzlanskom kantonu i Općini Srebrenica, a riječ je o izbornim prevarama tokom proteklih izbora na području Srebrenice.

- U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata i stvari koje koriste tri osumnjičene osobe na četiri lokacije na području Tuzlanskog kantona i Općine Srebrenica. Jedna lokacija je u Tuzli, a tri u Srebrenici - kazao je Feni glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Dodao je da se akcija izvodi "zbog postojavanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela udruživanje radi izvršenja krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela falsifikovanje isprave te nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava".

Miladinović je dodao kako ne može dati više informacija zbog toga što su aktivnosti na terenu u toku.

Navedene aktivnosti se realiziraju po naredbama Suda i Tužilaštva BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.