25.1.2021. 8:46
0
Smanjene kazne Suvadu i Enesu Bašaliću, koji su ubili Azema Ćesira: Sin ga prvo pregazio autom, a onda ga brutalno pretukli
Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravomoćnu presudu kojom su otac i sin, Suvad i Enes Bašalić, osuđeni na ukupno 21 godinu zatvora zbog ubistva Azema Ćesira u Sarajevu, prenosi jutros Avaz.

Sud im je smanjio kazne zatvora za godinu pa je tako Suvad Bašalić sada osuđen na 11 godina zatvora umjesto 12, a Enes je dobio deset godina zatvora umjesto prvobitnih 11, koliko mu je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu.

Utvrđeno je da su Suad i Enes Bašalić pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju pokazali visok stepen bezobzirnosti i s direktnim umišljajem 17. avgusta 2018. godine u Milinkladskoj ulici u Sarajevu ubili svog komšiju Azema Ćesira.

Prema presudi Kantonalnog suda u Sarajevu, nakon što se toga dana u Milinkladskoj ulici Suvad Bašalić posvađao s Ćesirom, Suvadova supruga mobitelom je pozvala njihovog sina Enesa. Kada se Enes dovezao u Renaultu u Milinkladsku ulicu i ugledao Ćesira, udario ga je vozilom pri brzini od oko 40 kilometara na sat.

Nakon što je Ćesir pao na tlo, Enes i njegov otac su ga počeli udarati. Enes ga je udarao šakama, a njegov otac Suvad lopatom po vratu, leđima, glavi i drugim dijelovima tijela, iako su vidjeli da Ćesir leži na tlu. Usljed udaraca lopatom, vozilom, šakama i nogama Azem Ćesir je zadobio teške, po život opasne tjelesne povrede.

Usljed teških povreda kod Ćesira je došlo do razdvajanja baze lobanje od prvog polomljenog vratnog pršljena, a što je izazvalo krvarenje, zbog čega je došlo do ugušenja i trenutne smrti. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.