10.3.2021. 9:40
0
Nastavljeno suđenje zbog afere "Respiratori"
FOTO: avaz.ba
Tužilaštvo BiH predložilo je nedavno Sudu da zabrani Novaliću obavljanje službene dužnosti.
U Sudu BiH danas se nastavlja suđenje u aferi „Respiratori“, u kojoj je prvooptuženi Fadil Novalić, premijer Federacije, piše Avaz.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su i entitetska ministrica finansija Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Tužilaštvo BiH predložilo je nedavno Sudu da zabrani Novaliću obavljanje službene dužnosti.

Ovaj prijedlog Tužilaštva upućen je kako bi se neometano vodio postupak. Zabrana obavljanja službene dužnosti zatražena je i za dopremijerku Milićević. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.