14.9.2021. 12:00
0
Uhapšen Behudin Husić iz 'Srebreničke trojke'
U Špionici kod Srebrenika, jutros oko 7 sati, pripadnici SIPA-e uhapsili su Behudina Husića, jednog od Srebreničana iz poznatog "Srebreničkog procesa" u Bijeljini.

"Policijski službenici Državne agencije za istragu i zaštitu danas su (14.9.2021. godine) na području opštine Srebrenik lišili slobode jedno lice po međunarodnoj potjernici. Nakon kriminalističke obrade navedeno lice biće predato nadležnom Okružnom sudu u Bijeljini.

Po naredbi Opštinskog suda u Srebreniku u toku je pretres prostorija i pokretnih stvari koje koristi lice lišeno slobode, zbog postojanja  osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“", saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon prošlogodišnjeg hapšenja Nedžada Hasića, i Husić je uhapšen po potjernici Okružnog suda u Bijeljini.  

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.