20.11.2021. 19:32
1
Denis Stojnić tvrdi da je bio žrtva prevare, ali je prevarante 'natjerao' da mu vrate pare: Pozvao sam nju i njene pomagače u svoju kancelariju, kako bi mi odmah vratili pare
Nakon teksta objavljenog na našem portalu koji je govorio o sumnjivim radnjama izvjesne F.D. iz Sarajeva, koji smo nedugo zatim uklonili, jer ne želimo biti teren za različite, neutvrđene i neargumentirane priče, našoj redakciji obratio se sarajevski ugostitelj i MMA borac, Denis Stojnić.
Naime, F.D. iz Sarajeva je navodno izvarala veliki broj građana naplaćujući im aranžmane za ljetovanje, koje ispostavit će se, nikada očima nisu vidjeli.

Jedan od prevarenih, kako nam je sam rekao, bio je upravo i sarajevski ugostitelj Denis Stojnić, tačnije njegov brat Dado. To je Stojnić danas u izjavi za Source i potvrdio.

"Moj brat Dado Stojnić dao je F.D. novac za tri avio karte, dok je jedan naš zajednički prijatelj platio aranžman. Međutim, nakon 7 dana karte nisu bile validne, jer nijadna nije uplaćena jednoj avio kompaniji. Naš prijatelj također nije otišo na odmor koji je platio 2000 maraka. Kad sam se vratio u Sarajevo, kontaktirao sam F.D. i njene pomagače da mi odmah vrate novac koji im je moj brat dao. Oni su došli u moj kancelariju i uredno vratili sav novac. Nakon izvjesnog vremena kontaktiralo me još oštećenih žrtava, među kojima su čak bili uposlenici iz drugih agencija. Od jednog sam saznao da je F.D. sa više osoba prevarila Indonezijsku Ambasadu i njihove uposlenike.

Saznao sam da je taj slučaj u Tužilaštvu, ali da se dvije godine ništa po tom pitanju nije učinilo. Tako da su F.D i ostali nastavili sa organizovanim prevarama. F.D. je radila nekada u turističkoj agenciji, pa je mnogo raje znalo i tako je imala i program da su karte rezervisane i pokaze zrtvama.

Ja sam odmah obavjestio kolege iz OBAVJEŠTAJNE SLUZBE-OSA AGENCIJE, SIPA AGENCIJE I FEDERALNOG MUPA, jer se radi o ORGANIZOVANOM KRIMINALU i više ljudi je oštećeno. Očekujem da ce Tužilastvo što prije da djeluje i uhapsi iste, sve dokaze imaju pomenuti organi koje su dobili od mene i drugih oštećenih. Meni je vraćen smiješan novac, ali ovdje se radi da je F.D. prevarom otuđila blizu milion maraka, čak sam pročitao da je i nekakav azil imala i životinje izgladnjivala. Nadam se da se ovoj organizovanoj grupi bliži kraj i da će se naći tamo gdje i zaslužuju, a to je zatvor", izjavio je Stojnić za Source.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.