21.11.2021. 15:28
1
Muzika svira dok sijevaju pesnice: Pogledajte masovnu tuču u kafiću u Posušju
U noći s petka na subotu izbila je masovna tučnjava u centru Posušja, tačnije u ugostiteljskom objektu Viva, gdje je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede, prijelom noge i potres mozga, dok je nekoliko osoba lakše povrijeđeno.

Iako su se stanovnici koji žive u blizini objekta već godinama žalili na preglasnu glazbu i buku u kasnim satima te podnosili pismene i usmene prijave policiji i ostalim općinskim službama, ništa se nije promijenilo po tom pitanju i njihovim prijavama, piše lokalni portal Otpor Media.

Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00:50 sati da je došlo do tučnjave u lounge baru Viva, te da ima povrijeđenih pripadnici PU Posušje su izašli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na cesti.

"Nered je već prestao, a glavni izazivači su pobjegli. Brzom razmjenom informacija i ophođenjem na terenu te iz izjava sudionika došli su do informacije o kome se radi", rekli su iz MUP-a ZHK.

Riječ je o trojici braće koja su se udaljili vozilom Mercedes imotskih registracijskih oznaka, dok je teško povrijeđen vlasnik kafića.

Nedugo zatim, nešto malo iza 01:00 sati, granični policajci na GP Osoje su kontrolirali i izdvojili Mercedes u kojem zatečene dvije osobe za kojima se tragalo. Spomenutu braću M.G (1991.) i R.G ( 1993.) su zadržali do dolaska pripadnika PU Posušje koji su nakon dolaska utvrdili identitet njih dvojice, dok trećeg nisu pronašli u vozilu.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.