10.11.2015. 17:22
3
Anel Hajrović nakon pljačke banke uhapšen na granici: MUP Srbije ga traži zbog ubistva
Hapšenjem Anela Hajrovića na granici u Hrvatskoj počinje se odmotavati klupko u slučaju dramatične pljačke više od 200.000 KM iz „Raiffeisen banke“ na Ilidži, koja se dogodila u četvrtak prošle sedmice, a kojom prilikom je ubijen borac Armije RBiH Kemo Bašić, piše Avaz.

Izvor blizak istrazi nam je otkrio da je Hajrović uhapšen u Slavonskom Brodu, i to po međunarodnoj potjernici MUP-a Srbije koji ga traži zbog ubistva. 

Vlasti Hrvatske poslale su BiH obavijest o hapšenju Anela Hajrovića. 

"Dobili smo obavijest da je uhapšen 7. novembra u Slavonskom Brodu i da mu je određen istražni pritvor koji izdržava u zatvoru u Požegi", kazao je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.   

Drugi osumnjičeni učesnik u pljački Arif Hajradinović državljanin Srbije, rodom iz Sjenice. Za Hajradinovićem je u toku intenzivna potraga.   

U narednom periodu očekuje se raspisivanje međunarodne potjernice za obojicom pljačkaša, nakon čega će Hrvatskoj biti podnesen zvaničan zahtjev za Hajrovićevo izručenje.  

Trećem osumnjičenom akteru ove dramatične pljačke Amelu Sejfoviću preksinoć je određen jednomjesečni pritvor, dok su Haris Hajrović i Nizama Beširović pušteni na slobodu.   

Tužilaštvo Kantona Sarajevo jučer je izdalo saopćenje u kojem navode da o ročištu za određivanje pritvora u Kantonalnom sudu Sarajevo nisu bili obaviješteni. Iz Tužilaštva su najavili žalbu zbog puštanja na slobodu dvoje osumnjičenih. 

"Nakon održanog ročišta, Kantonalni sud u Sarajevu je odlučio da na slobodu pusti osumnjičene Nizamu Beširović i Harisa Hajrovića smatrajući da nisu ispunjeni posebni razlozi koji ukazuju da bi njih dvoje ometali istragu puštanjem na slobodu, niti razlozi koji ukazuju da bi se osumnjičeni Haris Hajrović krio ili pobjegao, pa tako ometao krivični postupak. Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu će podnijeti žalbu o kojoj će odlučivati Vanraspravno vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu", navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Haris Hajrović, Anelov brat, bio je priveden zbog sumnje da mu je pomogao nakon pljačke. U Harisovom BMW-u prilikom pretresa bilo je sakriveno više od 4.000 maraka. Policija utvrđuje potječe li ovaj novac iz pljačke banke.

Ranije su bili uhapšeni i braća Anel i Sanel Sejfović, koji su pušteni na slobodu. Anel je u vrijeme izvršenja pljačke bio u zatvoru u Ustikolini, dok je Sanel pušten nakon saslušanja u Tužilaštvu. Na slobodu je puštena i Alma Sejfović, sestra pritvorenog Amela Sejfovića.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.