6.2.2016. 14:01
0
Turčin koji je optužen za ubistvo u Holandiji uhapšen u Sarajevu sa nakitom i 24.700 eura
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na Aerodromu Sarajevo privremeno su oduzeli skupocijeni nakit i novac u vrijednosti od 24.700 eura, koje je sa sobom nosio državljanin Republike Turske B.O. (1979), kojeg su jučer poslijepodne uhapsili pripadnici Granične policije BiH po Interpolovoj potjernici za ubistvo u Holandiji, prenosi novinska agencija Patria.

Pomenuto lice došlo je u BiH jučer u toku dana letom iz Dubajia, a nakon hapšenja od strane Granične policije BiH, službenici Uprave za indirektno oporezivanje pronašli su nakit Cartier koji nije bio prijavljen, a čija se vrijednost procjenjuje na oko 8.000 eura.

Pored nakita, kod državljana Republike Turske pronađen je i novac u vrijednosti od 24.700 eura. Nakit je privremeno zadržan, a protiv državljanina Republike Turske bit će podnesena odgovarajuća prijava za utvrđivanje odgovornosti, dok je za neprijavljivanje novca, po nalogu dežurnog sudije nadležnog suda, izdat prekršajni nalog za devizni prekršaj u iznosu od 1.500 KM.  O unosu novca obavještena je i Agencija za istrage i zaštitu BiH, kako je to propisano Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, saopćeno je iz UIO BiH. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.