12.2.2016. 11:20
0
Novinarku tukla panjem, pa je zaklala flašom!
Novosadska kriminalistička policija je samo dva sata nakon ubistva uhapsila Biljanu J. (50) iz sela Stejanovci kod Rume zbog sumnje da je prvo drvenim panjem i flašom viskija pretukla čuvenu novosadsku novinarku Jaroslavu Dugošiju Dobrenov (77), a zatim je zaklala razbijenom flašom!

Brutalno ubistvo se dogodilo u utorak uveče oko 18 sati u Jaroslavinoj porodičnoj kući u Novom Sadu, u ulici Nikole Tesle 15, piše Alo.rs.

- Biljanu sam vidio kako sjedi u dvorištu kod Jaroslave, ali mi ni na kraj pameti nije bilo da je došla da je ubije. Pomislio sam da je možda došla po neke stvari koje je zaboravila njena kćerka dok je živjela kao podstanarka u toj kući - kaže komšija Jožef Horvat, uz napomenu da između pokojnice i Biljane, koja je povremeno dolazila kod kćerke, nikada nije bilo svađe.

Ubijenu Jaroslavu pronašle su kćerka Sandra i rođena sestra Nada Maksimović, koje su ispričale da je Jaroslava ležala u lokvi krvi i da je prizor bio stravičan. Sandra je prethodno pozvala Nadu i rekla joj da je zabrinuta za majku jer se ne javlja na telefon. Trebalo je da je vozi na terapiju, pošto je Jaroslava imala probleme s nogama.

- Otišle smo do kuće i vidjele da su rešetke na vratima zatvorene. Pomislile smo da je otišla autom do vinograda, ali nam je opet bilo sumnjivo što se ne javlja na telefon. Ušle smo u stan i na podu zatekle Jaroslavu prekrivenu krvlju - priča vidno potresena Nada.

Policija je u prvom trenutku tokom uviđaja posumnjala na pljačku, ali je ipak bilo čudno što je sve bilo na svom mjestu.

- Međutim, utvrdili smo da joj fale novčanik i mobilni telefon, a njih je policija kasnije pronašla kod Biljane, koja se sakrila u kćerkinom stanu u naselju Grbavica - prepričava Nada tok istrage kojem je prisustvovala.

Biljana J. odranije je poznata policiji jer je za njom raspisana sudska potjernica u Sremskoj Mitrovici zbog imovinskih delikata.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.