14.3.2016. 14:06
4
Edhem Šljivo upucan zbog osvete njegovom ocu Amaru Šljivi?
U subotu navečer u centru Sarajeva desila se pucnjava u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Pucnjava se desila u ulici Ferhadiji, a ranjen je Edhem Šljivo (1998.) koji je zadobio povrede u predjelu stomaka i nadlaktice lijeve ruke. U njega je pucao Emir Kundo.

Napadač je odmah pobjegao, a mladić je legao ispred jednog od lokala u ulici previjajući se od bolova i čekajući ekipu Hitne pomoći koja je ubrzo stigla. Njega su u lokvi krvi snimile nadzorne kamere, koje su najvjerovatnije pomogle policiji da dođe do napadača. 

On je odmah prevezen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje je operisan, a prema informacijama iz ove zdravstvene ustanove, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nije životno ugrožen.  

Emir Kundo priveden u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo

U prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo danas je priveden Emir Kundo (1997.) zbog sumnje da je ranio Edhema Šljivu. Kundo je osumnjičen da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju, a danas će biti ispitan u prostorijama Tužilaštva KS-a.

Edhem Šljivo je sin Amara Šljive, ranije osuđivanog za napad na policijske organe i hapšenog zbog krivičnog djela terorizam.

Inače, Amar Šljivo je bivši pripadnik Specijalne jedinice MUP-a FBiH i dovodi se u vezu sa nekoliko pucnjava u Sarajevu. 

Za njim je još 2004. godine bila raspisana potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Tada je učestvovao u pucnjavi u ilidžanskom restoranu "Bosna" kad su dvije osobe ranjene. Njegovim terencem "Cherokee" pobjegli su i učesnici pucnjave u oktobru 2006. godine ispred ugostiteljskog objekta "Boemi" u Sarajevu. 

Policiji je poznat i po čestim oružanim sukobima sa braćom Edijem i Harisom Omerović, vlasnicima auto-praonice i picerije "Diablo".

Edhem Šljivo je odličan učenik koji nema veze sa kriminalom

Iz policije nisu otkrili moguće motive napada na Edhema Šljivu za kojeg kažu da je sušta suprotnost od oca. Odličan je učenik Treće sarajevske gimnazije i sportista koji nema veze sa kriminalom, pa su se mnogi juče usudili reći kako je moguće da ga je neko upucao kako bi se osvetio njegovom ocu, pišu Nezavisne. 

Zanimljivo je da je u trenutku pucnjave veliki broj građana Sarajeva šetao ovom ulicom, ali da je malo ko vidio šta se zapravo desilo. Pucnjavu gotovo niko nije čuo, a šta se desilo shvatili su tek kad su vidjeli mladića kako se rukom drži za mjesto gdje je ranjen. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

(Foto: Avaz)
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.