29.3.2016. 14:11
0
Tužilaštvo BiH će predložiti mjere zabrane za Mirzeta Omerovića iz Sarajeva koji je otkrio identitet svjedoka tokom suđenja Naseru Oriću
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za Mirzeta Omerovića (1974.), iz Sarajeva, zbog sumnje da je otkrio identitet zaštićenog svjedoka u postupku koji se vodi pred Sudom BiH u predmetu Naser Orić i drugi.

Nakon ispitivanja osumnjičenog Omerovića, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje mjera zabrane.

Mjere zabrane se između ostalog odnose na zabranu kontaktiranja i sastajanja s određenim osobama, svjedocima u postupku i osumnjičenima.

Tužilaštvo BiH provodi istragu zbog postojanja sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane bit će upućen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.