31.3.2016. 13:01
0
Mladić izvukao osigurač iz bombe, ali brzom reakcijom Budimira Popovića spriječena tragedija
Banjalučki policajac Budimir Popović spriječio je jučer eksploziju bombe, čiji je osigurač prethodno izvadio mladić iz Gradiške.

Prisebnošću i profesionalnošću ovog policijskih službenika te njegovog kolege Veljka Karanovića spriječena je tragedija u Banja Luci, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Kako se dodaje, zbog iskazane nesebične hrabrosti i profesionalnosti u radu, za policijske službenike Budimira Popovića, Veljka Karanovića i njihovog neposrednog rukovodioca Miladina Ivankovića sutra će biti upriličen prijem kod načelnika CJB Banja Luka.

Ovi policajci su jučer oko 00.20 sati, tokom redovnog obilaska terena u blizini jednog ugostiteljskog objekta uočili sumnjivi kombi i više nepoznatih osoba.

Tokom utvrđivanja identiteta vozača kombija, više osoba, koje su izlazile iz ugostiteljskog objekta, počele su da bježe.

Brzom intervencijom patrola policije sustigla je trojicu mladića, od kojih je jedan u ruci držalo bombu (M-57) sa izvađenim osiguračem.

Adekvatnom reakcijom i prisebnošću, policijski službenik je svojom rukom stisnuo ruku sa bombom osumnjičenog, kako ne bi došlo do aktiviranja bombe, a zatim ju je bezbjedno oduzeo.

Nakon pronalaska osigurača, policajac je obezbijedio bombu od mogućeg aktiviranja.

Uhapšeni su potom J.G. (25), N.V (18) i M.V. (22) svi iz Gradiške, a nakon završene kriminalističke obrade su pušteni na slobodu.

Protiv J.G. bit će podnesen izvještaj za krivično djelo ''nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija'", a rad na dokazivanju drugih krivičnih djela je u toku.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.