8.4.2016. 22:45
0
Mostar: Vlasnik supermarketa ranjen u kafiću
Izedin Đonko (40), vlasnik supermarketa “Alfa” u Mostaru, ranjen je u nogu i opljačkan dok je sjedio u kafiću “SH2000” u naselju Vrapčići.

Maskirani razbojnik upao je u četvrtak naveče oko 22 časa u lokal i iz pištolja ranio Đonku, od kojeg je oteo oko 3.000 maraka i pobjegao. Prema izjavama očevidaca, pojavio se niotkud i krenuo pomahnitalo da puca po lokalu u kojem su se osim Đonke nalazili konobarica, gazdarica lokala i njena prijateljica, koju je prethodno presreo na ulazu u lokal, stavio joj pištolj pred vrat i ugurao je nazad. Ušavši u lokal, počeo je pred tri žene i gostom vikati da traži pare, ali na konobaricu koja mu je rekla da je novac iza pulta, nije se obazirao, već je pažnju uglavnom usmjerio na Đonku, koji je sam sjedio za stolom, pišu Nezavisne.

“Prvo je krenuo da puca oko Đonke, a onda ga je pogodio u nogu. Dok je vadio novac, razbojnik mu je stalno dobacivao da mu mora dati sve što ima. Kada je pokupio novac, pobjegao je”, ispričala je konobarica u lokalu. Dodala je da su se za vrijeme pucnjave njih tri sakrile iza šanka. Ispričala je da je nakon pljačke u lokal došlo nekoliko ljudi koji su Đonku odvezli u bolnicu, a brzo je stigla i policija koja je do petka ujutro vršila uviđaj. Đonku smatraju bogatim čovjekom u tom kraju pa mještani mostarskog naselja vjeruju da je razbojnik to znao, pratio ga i vidio gdje često dolazi. Đonko je rekao da je u šoku i da je sve bilo jako brutalno, te da ne zna da li je bio slučajna meta napadača ili je razbojnik baš njega pratio. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.