11.4.2016. 11:12
0
Banjalučanin pištoljem prijetio sugrađaninu
Banjalučka policija uhapsila je 9. aprila D.T. (1984.) iz Banja Luke, jer je pištoljem prijetio sugrađaninu Ž.P.

Osumnjičeni D.T. je svojim ''golfom'' sustigao automobil kojim se kretao oštećeni, nakon čega je izašao iz vozila, prišao oštećenom koji je zajedno sa suvozačem sjedio u vozilu, repetirao, a zatim i usmjerio pištolj u pravcu oštećenog.

Ž.P. je pobjegao s mjesta događaja i prijavio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka - Lazarevo su odmah preduzeli mjere i radnje na pronalasku osumnjičenog, koji je jučer lišen slobode.

Nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni D.T. je pušten na slobodu a protiv njega će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanja sigurnosti. 

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka je također saopćeno da su dvojica maskiranih razbojnika, uz prijetnju vatrenim oružjem, 8. aprila ukrala 600 KM od radnika benzinske pumpe.

U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i identifikovanju počinioca.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.