21.4.2016. 12:41
0
MUPKS - Pronalazak droge, lakše tjelesne povrede i nasilničko ponašanje
Policijski službenici Druge Policijske uprave (PU) jučer su u 1.00 sat u ulici Safeta Hafdića, općina Novi Grad Sarajevo, uhapsili maloljetnog L.A. (1998) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "razbojništvo u pokušaju".

L.A. je jučer oko 00.40 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, počinio navedeno krivično djelo na štetu DŽ.B. iz Sarajeva, o čemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok je L.A. predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS.

Policijski službenici Prve PU jučer su u 23.30 sati uhapsili još jednog maloljetnika, i to O.S. (1999) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "razbojništvo". 

Naime, O.S. je, zajedno sa O.Đ. koji je uhapšen 18. aprila oko 22.20 sati u ulici Trg Alije Izetbegovića, općina Stari Grad Sarajevo, počinio navedeno krivično djelo na štetu W.J.B. iz Sjedinjenih Američkih Država.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Hapšenje H.H.

Policijski službenici Treće PU jučer su u 19.00 sati uhapsili H.H. (1989) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. ZONDINOIM-a.

Prilikom pretresa kod H.H. je pronađen i oduzet pištolj marke "CZ", kalibra 7,65 mm, sa okvirom i devet metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, o čemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.H. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Razbojništvo

Nepoznata osoba jučer je u 22.15 sati u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici "Zmajevi".

Tom prilikom maskirana nepoznata osoba je uz prijetnju nožem ukrala određenu sumu novca i dva mobilna telefona, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Pronalazak droge

Policijski službenici Treće PU jučer su u 16.15 sati u ulici Janka Jolovića, općina Novi Grad Sarajevo, uhapsili M.A. (1989) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Prilikom pretresa kod M.A. pronađena su i oduzeta tri paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, o čemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Nasilničko ponašanje

Policijski službenici Četvrte PU jučer su u 14.50 sati uhapsili Ć.S. (1971) iz Peći, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilničko ponašanje, na štetu D.E. iz Sarajeva.

Lakše tjelesne povrede

Policijski službenici Druge PU jučer su u 18.10 sati u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo,  uhapsili D.A. (1990) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "lakše tjelesne povrede", na štetu F.A. iz Sarajeva.

Stanje u saobraćaju: 37 saobraćajnih nezgoda

U prethodna 24 sata na području KS dogodilo se ukupno 37 saobraćajnih nezgoda, od toga 34 s materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kada su tri osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena dva vozača, šest osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i sedam neregistriranih vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.