26.4.2016. 16:23
4
Tužiteljica Hajdo-Balta: Izudin Tahirović prišao je Mirzi Raščiću s namjerom da ga ubije
U Kantonalnom sudu u Sarajevu jutros je nastavljeno suđenje Izudinu Tahiroviću optuženom za ubistvo Mirze Raščića u pucnjavi koja se dogodila u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar na stadionu Grbavica.

Tužiteljica Advija Hajdo-Balta iznijela je materijalne dokaze protiv optuženog Izudina Tahirovića, kao i fotodokumentaciju MUP-a KS-a s lica mjesta i s obdukcije, navodeći da ta dokumentacija pokazuje da je optuženi Izudin Tahirović prišao Mirzi Raščiću, koji je u prostorijama Udruženja sjedio i primao uplate, s namjerom da ga ubije.

Advokat Izet Baždarević predložio je devet svjedoka koji su bili neposredni očevici ovog događaja, navodeći da neki od njih možda neće željeti svjedočiti iz njima znanih razloga.

„Ja ću sa ovim svjedocima dokazati da nisam imao namjeru nauditi Mirzi Raščiću“, rekao je optuženi, nakon čega se izvinio porodici na bolu koji im je nanio.

Advokat optuženog predložio je novo vještačenje optuženog i testiranje na uzimanje opojnih sredstava za koje smatraju da su mogle utjecati na njegovo duševno stanje, te predložila da na suđenju svjedoči i optuženi Izudin Tahirović te iznese svoju stranu događaja.

Suđenje se nastavlja u četvrtak, 12. maja s početkom u 13 sati.

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.