29.4.2016. 12:34
1
Policija oduzela automobil zbog neplaćenih kazni i teških prekršaja od 42-godišnjaka
Policijski službenici IV PU su u ulici Hadželi, općina Hadžići, u četvrtak poslijepodne iz saobraćaja isključili putničko motorno vozilo marke “VW Golf 3”, registarskih oznaka LG-NB-11, kojim je prije sticanja prava na upravljanje motornm vozilom i pod dejstvom alkohola upravljao R.G., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH i neplaćenih novčanih kazni u iznosu od oko 8.000,00 KM, prenosi novinska agencija Patria.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od R.G. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo “Butmir”.

 
Anesa Agović
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.