9.5.2016. 8:48
0
Osumnjičenima za brutalno ubistvo u Zenici, produžen pritvor
Kantonalni sud u Zenici, na prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, produžio je pritvor za još dva mjeseca Muhamedu Mahmiću (18) i Rasimu Aliću, koji su osumnjičeni za monstruozno ubistvo Fuade Mahmić (46) iz Plahovića kod Zenice.

- Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu u Zenici za produženje pritvora osumnjičenima M. M. i A. R. Kantonalni sud u Zenici 28. aprila donio je rješenje o produženju pritvora za još dva mjeseca. Predmet je u fazi istrage – izjavila je Mirna Poljac, portparol Kantonalnog tužilaštva ZDK, za Avaz. 

Fuada Mahmić pretučena je, mučena, davljena i na kraju zaklana, a njeno tijelo koje je bilo umotano u čaršaf pronašao je ribar na lijevoj strani obale rijeke Bosne u naselju Blatuša. Tijelo je pronađeno s vezanim rukama i nogama. Nesretna žena zadobila je više uboda nožem, od čega osam u predjelu vrata. Na cijelom tijelu vidljive su bile povrede zadobivene od udaraca.

Fuadin bratić Muhamed je s pomagačem i svojim prijateljem Rasimom,  najvjerovatnije, Fuadu ubio u njenoj sobi u porodičnoj kući u Plahovićima. Posljednji put je, prema riječima njenih komšija, viđena kada je krenula podići penziju, a zatim je htjela obići sestru koja živi u Barama kod Zenice.

I preliminarnim rezultatima obdukcije također je utvrđeno kako je smrt nasilnog karaktera i neposredno nastala usljed mehaničkog ugušenja. Uočeno je više povreda u predjelu glave, vrata i ostalih dijelova tijela.

Podsjetimo, Fuada je bila udata za Italijana i imala je italijansku penziju, što je istražitelje dovelo do ključnog motiva svirepog ubistva - novca. Na ove sumnje upućivale su i izjave komšija i familije ubijene, koji su kazali da je posljednji put viđena kada je s bratićem otišla podići penziju s kojim je i živjela.

Porodicu i komšije ubijene Fuade Mahmić šokirala je informacija da je upravo ubio njen bratić kojeg je ona bukvalno odgajala, plaćala školu i davala džeparac. Na dženazi klanjanoj nekoliko dana nakon pronalaska tijela Fuadin brat je proklinjao sina Muhameda.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.