30.5.2016. 14:52
0
U Doboju fizički napadnut inspektor
U Osječanima kod Doboja danas je povrijeđen inspektor Inspektorata RS-a prilikom službene kontrole u preduzeću "Rašo".

Povrijeđeni inspektor je službenim automobilom prevezen u Dom zdravlja u Doboju, a o događaju je obaviještena policija, potvrđeno je iz Inspektorata RS-a

-Radnici preduzeća inspektore su spriječili da izvrše kontrolu uređenja vodotoka i eksploatacije šljunka, te ih verbalno, a zatim i fizički napali - navodi se u saopćenju.

Iz Inspektorata podjećaju da je napad na službenu osobu krivično djelo te očekuju sankcije za počinioce.

Podsjećaju da ovo nije prvi put da su inspektori izloženi napadima, kako fizičim, ali otimanju mobilnih telefona, skidanju točkova s automobila, pa čak i situacijama kada su im životi bili ugroženi prijetnjom vatrenim oružjem. 

- Bez obzira na prijetnje, mi ćemo i dalje raditi svoj posao i nikome nećemo dozvoliti da vrši pritisak na inspektore, navode iz Inspektorata RS-a.
(Fena)








0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.